نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی اسکوار
هفته قبل استارتاپ «ایلان ماسک» یعنی نورالینک خبرداد که ایمپلنت مغزی اولین دریافتکننده انسانی آن دچار مشکل شده است. اکنون به حرف های منبع های آگاه، انگارً این شرکت سالها است از این قضیه خبر داشته است.
بر پایه منبع های آگاه رویترز، انگارً نورالینک در طی آزمایشات حیوانی که پیشازاین انجام داده می بود، از قضیه جداشدن رشتههای ایمپلنت از بافت مغز مطلع شده می بود.
مطابق آزمایشهای این ایمپلنت روی حیوانات، نورالینک میدانست که امکان پذیر رشتههای این تراشه از بافت مغز جدا شوند و به الکترودهای حساسی که سیگنالهای مغز را رمزگشایی میکنند، صدمه بزنند. بااینحال به حرف های منبع های آگاه، این شرکت خطر این کار را کم دانسته و طراحی ایمپلنت را تحول نداده است.
مشکل جداشدن رشتههای ایمپلنت نورالینک از بافت مغز
نورالینک درحال آزمایش ایمپلنت خود است تا بیماران فلج بتوانند با منفعت گیری از این تراشه و تنها با فکرکردن، برخی کارها را انجام بدهند. این ایمپلنت میتواند برای افراد مبتلا به صدمه نخاعی امیدوارکننده باشد. بااینحال این شرکت هفته قبل خبرداد که رشتههای ریز این ایمپلنت که از موی انسان نیز نازکتر می باشند، در اولین آزمایش انسانی از بافت مغز بیمار خارج شدند و در نتیجه الکترودهای کمتری برای اندازهگیری سیگنالهای مغزی وجود دارد.
نورالینک میگوید با تشکیل تغییرات و اصلاح الگوریتم این ایملپنت توانسته توانایی آن برای نظارت بر سیگنالهای مغزی بیمار خود را بازیابی کند. این چنین این شرکت تصمیم داشت بهگفتن یک راهحل، ایمپلنت را از بین ببرد، اما این مشکل خطر مستقیمی برای ایمنی بیمار تشکیل نکرده می بود.
این چنین انگارً سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) از مشکل احتمالی رشتههای ایمپلنت نورالینک آگاه بوده، چون این شرکت نتایج آزمایشهای حیوانی را برای دریافت مجوز آزمایشهای انسانی در اختیار این سازمان قرار داده می بود. یقیناً FDA در سال ۲۰۲۲، خواست نورالینک برای اغاز آزمایشات انسانی را به علت مشکل جداشدن رشتهها رد کرده می بود، اما نورالینک آزمایشهای حیوانی فرد دیگر را برای از بین بردن این نگرانیها انجام داد و FDA در سال ۲۰۲۳ مجوز اغاز آزمایش بر روی انسان را به این شرکت اعطا کرد.
دسته بندی مطالب