نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی اسکوار
چند روز پیش «ایلان ماسک» او گفت که نورالینک بهجستوجو دومین دریافتکننده ایمپلنت مغزی خود است. اکنون درهمین راستا، انگارً سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به این شرکت چراغ سبز نشان داده تا این عمل وابسته را انجام دهد. اولین ایمپلنت مغزی نورالینک در انسان دچار اختلال شد و درواقع FDA بعد از قبول اصلاح این مشکل توسط نورالینک، مجوز دومین عمل را صادر کرده است.
بعد از گذشت چند ماه از اولین عمل ایمپلنت نورالینک، این شرکت گزارش داد که تعدادی از رشتههای این دستگاه از مغز بیمار خارج شدهاند. اکنون بر پایه گزارش والاستریت ژورنال انگارً راهحل نورالینک برای این مشکل که FDA نیز آن را قبول کرده، کاشت عمیقتر این رشتهها در مغز است.
دومین دریافتکننده ایمپلنت نورالینک
به حرف های یکی از منبع های آگاه وال استریت ژورنال، تا بحال بیشتر از ۱۰۰۰ بیمار فلج کامل برای دریافت ایمپلنت ثبتنام کردهاند. نورالینک اکنون امیدوار است که در ماه ژوئن (خردادماه) همکاری با دومین دریافتکننده ایمپلنت مغری را اغاز کند. درحالیکه برخی از داوطلبان واجد شرایط شناخته شدهاند، ایلان ماسک میگوید که این شرکت هم چنان افراد بیشتری را میپذیرد.
در این اثنا که نورالینک برای آزمایش روی دومین داوطلب خود آماده میبشود، اولین شرکتکننده یعنی «نولاند آربا» با مشکلات تازه این دستگاه دستوپنجه نرم میکند. در روزهای بعد از کاشت ایمپلنت، آربا از این فناوری برای کنترل نشانگر موس روی صفحه کامپیوتر تنها با افکار خود منفعت گیری کرد.
آرباگ که در هشت سال قبل کاملاً فلج بوده است، با این ایمپلنت توانست با دوستانش ربط بگیرد و حتی شطرنج بازی کند؛ بهعبارتی او دست به کارهایی زد که پیش از آن برای او غیرممکن می بود. اما یک ماه بعد از جراحی فهمید شد که دستگاه دیگر کار نمیکند. چراکه زیاد تر رشتههای نازک این ایمپلنت از بافت مغز او جدا شده و سیگنالهای الکتریکی ملزوم برای تبدیل افکارش به حرکات کامپیوتری از کار افتاده بودند.
یقیناً نورالینک به او حرف های است که نزدیک به ۱۵ درصد از رشتههای این ایپملنت در جای خود باقی ماندهاند. این شرکت با اعمال تغییرات نرمافزاری به او پشتیبانی کرد تا تعداد بسیاری از قابلیتهای دستگاه را مجدد به دست آورد.
دسته بندی مطالب