نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی اسکوار
منفعت گیری از هوش مصنوعی در صنعت مراقبتهای بهداشتی زیاد دشوار است و این چنین خطرات منحصربهفردی را به همراه دارد. اکنون استارتاپ حوزه بیوتکنولوژی Valar Labs که ۲۲ میلیوندلار اندوخته دریافت کرده است، ابزاری را در دست تشکیل دارد که با پشتیبانی هوش مصنوعی میتواند بیماریهای خاص و سرطان ها را پیشبینی کند.
«آنیرود جوشی»، مدیرعامل استارتاپ به تککرانچ توضیح میدهد که آنها در ابتدای راه خود در حال بازدید منفعت گیری از هوش مصنوعی برای تصمیمهای پزشکی بودهاند. بهطور دقیقتر، آنها تصمیم داشتند تا در عرصه انتخاب راه درمانی مناسب برای بیماران و پزشکان، از هوش مصنوعی پشتیبانی بگیرند.
منفعت گیری از هوش مصنوعی برای پیشبینی سرطان
یکی از نکات قابلدقت این ابزار، منفعت گیری از یک هوش مصنوعی بصری (یا مدل بینایی کامپیوتری) برای پیشبینی است که توسط هزاران عکس بافتشناسی از بیماران سرطانی آموزش دیده است. با این حال، محققان اظهار کردهاند که با منفعت گیری از هوش مصنوعی فقط تلاش داشتهاند تا به پاتولوژیستها پشتیبانی کنند و میتوان آن را بهگفتن یک «میکروسکوپ هوشمند» در نظر گرفت که اندازهگیریهای دقیقی در رابطه صدمه سلولی، جواب ایمنی و ساختارهای دیگر اراعه میکند.
جوشی میگوید:
«چیزی که فهمید شدیم این است که اکثر بیماران سرطانی امروزی، برنامهها درمانی واقعاً نامشخصی دارند. “آنها چندین گزینه دارند، اما انتخاب مناسبترین راه زیاد سخت است. به این علت کل ایده ما این می بود که این تصمیم آگاهانه باشد. در درمان سرطان مثانه، درمانهای استاندارد فقط برای یک نفر از دو بیمار موثر می باشند. اگر از بیمار اطلاعات بیشتری داشته باشیم، ناچار نبودیم یک سال را برای درمان با چیزی که جواب نمیدهد تلف کنیم.»
اولین آزمایشی که آنها گسترش دادهاند، با نام Vesta روی این حالت خاص متمرکز است. این تیم با دهها مرکز پزشکی در سراسر جهان همکاری کردند تا اطلاعات مربوط به بیشتر از ۱۰۰۰ بیمار را مطالعه کنند و فهمید شوند که چهچیزی علتمیبشود درمانهای خاص برای آنها موثر باشد.
دسته بندی مطالب