نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی اسکوار
مطابق یافتههای پژوهشی تازه، فرزندانی که از زنان باردار چاق متولد خواهد شد، بهعلت صدمههای جنینی ناشی از رژیم غذایی پر از چربی و انرژی مادرشان، در بزرگسالی زیاد تر در معرض بیماریهای قلبی و دیابت قرار دارند. یافتههای محققان با آزمایش روی طوری از میمونها به دست آمده است.
بر پایه گزارش ScienceDaily، محققان دانشگاه استرالیای جنوبی با تجزیهوتحلیل مثالهای بافت جنین بابونهای باردار (دستهای از میمونهای آفریقایی) فهمید شدند ربط معناداری بین رژیم غذایی ناسالم سرشار از چربیهای اشباع و قند در مادران با سلامت پایین قلب فرزندان وجود دارد.
ربط چاقی زنان باردار با بیماریهای قلبی و دیابت در فرزندان
رژیم غذایی پرچرب و شیرین در دوران بارداری جهت میبشود گمان مقاومت جنین به انسولین در بزرگسالی افزایش یابد و این قضیه میتواند علتابتلا به دیابت و بیماریهای قلبیعروقی بشود. درحالیکه وزن نوزادان در بدو تولد طبیعی است.
محققان دانشگاه استرالیای جنوبی مثالهای بافت جنین بابونهای باردار را که رژیم غذایی پر از چربی و انرژی داشتند، بازدید و دادههایشان را با جنین بابونهایی که رژیم غذایی معمولی داشتند، قیاس کردند. آنها دریافتند چاقی مادر با بیماریهای قلبیعروقی و دیابت فرزندان در بزرگسالی ربط دارد.
به حرف های محققان، رژیم غذایی پر از چربی و انرژی مادر غلظت هورمون تیروئید فعال T3 را افت میدهد؛ این هورمون در اواخر بارداری عمل میکند و علتمیبشود قلب جنین بعد از تولد آماده زندگی بشود؛ با تشکیل اختلال در این هورمون، قلب جنین رشد سالمی نخواهد داشت.
«ملانی برتوسا» (Melanie Bertossa)، محقق دانشگاه استرالیای جنوبی، میگوید:
«قلب بعد از تولد به قدر کافی سلولهای عضلانی برای ترمیم صدمهها تشکیل نمیکند؛ به این علت تغییرات قبل از تولد که بر این سلولها تأثیر منفی میگذارد، میتواند همه عمر همراه فرد باشد.»
از سویی رژیمهای غذایی سرشار از چربی و قند میتوانند مسیرهای مولکولی مربوط به انسولین و پروتئینهای حیاتی جذب گلوکز در قلب جنین را تحول دهند؛ مقاومت قلب به انسولین افزایش مییابد که زیاد تر تبدیل دیابت در بزرگسالی میبشود.
یافتههای پژوهش حاضر در The Journal of Physiology انتشار شده است.
دسته بندی مطالب