نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی اسکوار
۱۰ روز پیش، اسپیسایکس موفق شد پیشرفتی بزرگ و تاریخی را در فناوری پرتاب موشکها رقم بزند. این اولین بار می بود که بوستر موشک استارشیپ توانست بعد از پرواز آزمایشی خود، با پیروزی به سکوی پرتاب خود در بوکا چیکا، تگزاس، ایالات متحده بازگردد.
در عکس روز ناسا چه میبینیم؟
در این مأموریت، قسمت بالایی موشک مطابق برنامه در اقیانوس آرام فرود آمد اما تفاوت بزرگ در قسمت پایینی موشک، بوستر سوپر هوی ۱۲، می بود که نزدیک به ۷ دقیقه سپس برج پرتاب آن را بهشکلی پیروزیآمیز «گرفت».
یکی از چالشهای بزرگ در پروازهای فضایی، هزینههای زیاد بالای ساخت و پرتاب موشکها است. هر موشک بعد از پرتاب، طبق معمولً کامل مصرف میبشود و قسمتهای گوناگون آن به فضا یا اقیانوسها سقوط میکنند.
فناوری نوآورانه و تازه برگشت دادن موشکها منفعت گیری مجدد از آنها را مقدور کرده و با افت دیدنی هزینهها، پرتابهای فضایی را به فرایندی زیاد کارآمدتر و مقرونبهصرفهتر تبدیل میکند.
امکان پذیر در آینده ناسا از استارشیپ برای مأموریتهای فضایی به مدار زمین، ماه و حتی سیارات دیگر منفعت گیری کند.
بوستر سوپر هوی ۱۲
بوستر سوپر هوی ۱۲ یکی از پیچیدهترین مهندسیهای فضایی به حساب میآید که با مقصد افزایش قابلیت منفعت گیری مجدد و کارایی در سفرهای فضایی طراحی شده است.
این بوستر با ارتفاع ۷۱ متر قسمت اول سیستم دومرحلهای استارشیپ را راه اندازی میدهد. این مرحله تجهیزبه ۳۳ موتور رپتور است که با ترکیب سوخت اکسیژن مایع و متان کار کرده و نیرویی به اندازه ۱۶ میلیون پوند تشکیل میکنند؛ بیشتر از دوبرابر قوت راکت معروف ساترن ۵ ناسا.
یکی از نوآوریهای مهم این پرواز آزمایشی توانایی «گرفتن» بوستر سوپر هوی در هوا با منفعت گیری از بازوهای مکانیکی بزرگی به نام چاپستیک می بود که روی برج پرتاب نصب شدهاند. بعد از جدا شدن از قسمت بالایی، بوستر جهت حرکت خود را تحول داد و فرود کنترلشدهای را بهسمت سکوی پرتاب انجام داد.
پروژههای استارشیپ بخشی از کوششهای طویل مدت اسپیسایکس برای گسترش پروازهای فضایی مقرونبهصرفه و پایدار شناخته میبشود. این دستاورد گامی مهم در راستای رسیدن به مقصد «امکان سفرهای فضایی چند بار مصرف» و مأموریتهای طویلزمان به فضاست.
دسته بندی مطالب