۵ جنگنده چینی که از جنگنده های آمریکایی کپی شده اند

۵ جنگنده چینی که از جنگنده های آمریکایی کپی شده اند_اسکوار


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی اسکوار

صنعت هوانوردی نظامی چین به لطف پیروزی های آن در مهندسی معکوس هواپیماهای آمریکایی، به شدت رشد کرده است. در طول دهه ها، آنها به تجزیه و تحلیل مطرح های جت های نظامی شناخته شده ایالات متحده همانند F-16 و F-22 ادامه داده اند. چین جنگنده ها و پهپادهای پیشرفته ای را گسترش داده است که با منفعت گیری از آن ها، قوت هوایی خود را از طریق جاسوسی، مهندسی معکوس دقیق و در نهایت پیروی تحکیم می کند. طبیعتاً به علت روابط نزدیک دیپلماتیک بین روسیه و چین، صنعت هوافضای چین از جنگنده های روسی نیز برای طراحی و ساخت هواپیماهای جنگی خود الهام گرفته است. بعضی اوقات اوقات این نوشته از طریق تحت لیسانس و بعضی اوقات اوقات به طور ابتکارهای بومی صورت گرفته است. این رویه به چین اجازه داده است تا نوآوری را با فناوری های از قبل اثبات شده ادغام کند و در نتیجه دهه ها گسترش هواپیما در کسری از زمان انجام بشود که نیروی هوایی را به وجود آورده که مناسبات قوت معمول را در اعتدال امنیتی جهانی به چالش می کشد.

در روزهای اولیه، جنگ کره علتپشتیبانی شوروی از صنعت هواپیماسازی بومی چین شد و شرکت هواپیماسازی شنیانگ را به تشکیل نسخه آموزشی دو سرنشینه MiG-15UTI با نام JJ-2 و اجزای گوناگون برای جنگنده های شوروی سوق داد. تا سال ۱۹۵۶، چین در حال مونتاژ نسخه هایی کپی از MiG-15 می بود و تا سال ۱۹۶۴، Shenyang J-5 (MiG-17) و J-6 (MiG-19) را تحت لیسانس تشکیل می کرد. با این حال، دهه ۱۹۶۰ برای نیروی هوایی ارتش آزادیبخش خلق (PLAAF) به علت افت پشتیبانی های شوروی در بحبوحه درگیری چین و شوروی که به تمرکز بر موشک ها و برنامه های هسته ای انجامید، چالش برانگیز می بود و منبع های مالی و صنعتی را از گسترش هواپیماهای تازه دور می کرد. تجدید حیات صنعت هوانوردی چین در نزدیک به سال ۱۹۶۵ با حمایتچین از ویتنام شمالی در برابر ایالات متحده صورت گرفت. بدین ترتیب تشکیل Shenyang J-8، اولین جنگنده بومی چین اغاز شد. در ادامه این نوشته می خواهیم شما را با ۵ جنگنده چینی آشنا کنیم که با کپی کاری از جنگنده های آمریکایی تشکیل شده اند.

1730045521 639 ۵ جنگنده چینی که از جنگنده های آمریکایی کپی شده

۵- Chengdu J-10 (F-16)

جنگنده Chengdu J-10 مشتقی مستقیم از F-16 ساخت جنرال داینامیکس می بود. این یک جنگنده چند منظوره است که به علت چابکی و آویونیک پیشرفته اش شناخته شده و در ماموریت های هوا به هوا و هوا به زمین زیاد عالی است. در دهه ۱۹۸۰، ایالات متحده و اسرائیل برای گسترش یک هواپیمای جنگی مبتنی بر F-16 همکاری کردند، اما افزایش هزینه ها علتشد ایالات متحده از این پروژه عقب نشینی کند و جنگنده “Lavi” اسرائیل ناتمام بماند. اسرائیل سپس مطرح های گسترش Lavi را به چین فروخت که شامل دسترسی به فناوری F-16 می بود.

هواپیمای تشکیل نهایی به Chengdu J-10 معروف شد، یک جنگنده تک موتوره و چند منظوره با بال دلتا و مطرح کانارد. این هواپیما که در دهه ۱۹۸۰ توسط دنگ شیائوپینگ، رئیس جمهور زمان چین، مجوز گرفت. این جنگنده در ابتدا به گفتن یک جنگنده تخصصی طراحی شد، اما J-10 بعدها به یک هواپیمای همه کاره تبدیل شد. J-10 به طور رسمی در سال ۲۰۰۷ رونمایی شد، و امروزه بیشتر از ۷۰۰ فروند از آن تشکیل شده است. نسخه J-10C دارای فناوری ارتقا یافته از جمله رادار AESA و موشک های پیشرفته است، در حالی که نسخه صادراتی J-10CE توسط نیروی هوایی پاکستان خریداری شده است.

۵ جنگنده چینی که از جنگنده های آمریکایی کپی شده اند

۴- The JF-17 Thunder (F-16)

JF-17 Thunder، همکاری پاکستان و چین، یک جانشین مقرون به صرفه با قابلیت‌های مدرن اراعه می دهد که اساساً برای پیروی از ویژگی‌های F-16 طراحی شده‌ است. این پلتفرم شباهت بصری بسیاری به F-16 دارد. J-7 چینی بر پایه پلتفرم MiG-21 ساخته شده می بود، اما بار دیگر، بعد از دستیابی به طراحی F-16 از طریق برنامه اسرائیلی “Lavi”، چین فناوری های هر دو هواپیما را برای گسترش یک جنگنده تازه ترکیب کرد.

FC-1 که در پاکستان با نام JF-17 شناخته می بشود، ویژگی هایی از F-16 و MiG-21 را به نمایش می گذارد، از جمله دماغه و دم به سبک F-16 با طراحی بال به سبک MiG-21. تازه ترین نوع JF-17 دارای قابلیت های پیشرفته ای همانند رادار AESA، سوخت گیری هوا به هوا، افزایش منفعت گیری از مواد کامپوزیتی، فناوری پرواز با سیم و موشک های هوا به هوای مدرن چینی است.

JF-17 در پاکستان نیز تشکیل می بشود و به مشتریانی از جمله میانمار و نیجریه فروخته شده است.

۵ جنگنده چینی که از جنگنده های آمریکایی کپی شده اند

۳- Chengdu J-20 (F-22)

چنگدو J-20 یک مشتق نه چندان ظریف از F-22 Raptor ساخت لاکهید مارتین است. J-20 که ادعا می بشود یک جنگنده پنهانکار نسل پنجم با تمرکز بر برتری هوایی و فناوری حسگر پیشرفته است، اولین پرنده پنهانکار چین است که اولین پرواز خود را در ۱۱ ژانویه ۲۰۱۱ انجام داد و به طور رسمی در نمایشگاه هوایی چین ۲۰۱۶ رونمایی شد. این هواپیما در مارس ۲۰۱۷ داخل خدمت شد و آموزش رزمی خود را در سپتامبر همان سال اغاز کرده،و اولین واحد رزمی آن در فوریه ۲۰۱۸ تأسیس شد.

نقش تاکتیکی J-20 برتری هوایی و حملات دقیق هوا به زمین اظهار شده است. J-20 سومین جنگنده نسل پنجم عملیاتی در سطح جهان است که بعد از F-22 و F-35 قرار می گیرد. اگرچه طراحی آن به F-22 شباهت دارد – به علت جزئیات طراحی انگارً به سرقت رفته – کارشناسان اعتقاد دارند قابلیت های پنهانکاری J-20 به علت مواد سازنده و پوشش های جاذب رادار محدود شده است. علیرغم نگرانی ها در رابطه بزرگتر بودن ردپای راداری آن نسبت F-22، چین نزدیک به ۳۰۰ فروند J-20 به وجود اورده است و تصمیم دارد به تشکیل زیاد آن ادامه دهد.

۵ جنگنده چینی که از جنگنده های آمریکایی کپی شده اند

۲- The J-31 Gyrfalcon (F-35)

جنگنده Shenyang J-31 (این چنین با نام های FC-31 و J-35 شناخته می بشود) زیاد همانند F-35 ساخت لاکهید مارتین است و شباهت بصری قابل توجهی به F-22 نیز دارد. J-31 با اصرار بر پنهانکاری و چندمنظورگی، یک جنگنده دو موتوره و سایز متوسط ​​نسل پنجم است که اکنون در چین در حال گسترش می باشد. تصاویر اولیه مدل این جنگنده به نام F-60 برچسب گذاری شد و در سال ۲۰۱۱ در اینترنت دیده شد. اولین نمونه این هواپیما اولین پرواز خود را در ۳۱ اکتبر ۲۰۱۲ انجام داد. J-31 قرار است دو نوع داشته باشد – یک جنگنده ناونشین و یک نسخه زمینی برای صادرات – در تلاشی مستقیم برای رقابت با F-35. یک نمونه اولیه بهبودیافته با تغییرات و پنهانکاری پیشرفته اولین پرواز خود را در دسامبر ۲۰۱۶ انجام داد. تا نوامبر ۲۰۱۸، این برنامه حالت گسترش برتری را از نیروی هوایی ارتش آزادیبخش خلق و نیروی هوایی نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق دریافت کرد. اگرچه J-31 عناصری از طراحی F-35 و F-22 به عاریت گرفته است، گسترش آن به علت توانایی محدود چین در عرصه فناوری پنهانکاری با مشکل روبه رو شده است.

۵ جنگنده چینی که از جنگنده های آمریکایی کپی شده اند

۱- Hidden Dragon, the J-16D (E/A-18G)

J-16D از جنگنده EA-18 Growler ساخت بوئینگ الهام گرفته شده است. ماموریت تاکتیکی آن جنگ الکترونیک و سرکوب پدافند هوایی دشمن به شکل تخصصی است. در سبکی مقداری متفاوت از پیروی، بدنه هواپیما تا حد بسیاری از همتای آمریکایی خود مشتق نشده است. در عوض، تسلیحات، سیستم های آویونیک، تجهیزات تاکتیکی و نقش رزمی برای بازتاب کارکرد و کارآیی Growler در نظر گرفته شده است. در دهه ۱۹۷۰، شنیانگ یک جنگنده سبک تازه با موتور Rolls-Royce Spey 512 با مقصد کارکرد بهتر از MiG-19 و MiG-21 نظر کرد. J-16 جانشین J-11 است که در سال ۱۹۹۸ به گفتن نسخه چینی Sukhoi Su-27 SK داخل خدمت شد، بعد از توافق ۲.۵ میلیارد دلاری برای تشکیل ۲۰۰ هواپیما با کیت های اراعه شده توسط روسیه. ادغام اولیه با چالش هایی روبه رو می بود که تبدیل برگشت موقت به موتورهای روسی شد تا این که موتور WS-10A تشکیل چین در سال ۲۰۰۹ کارآیی خود را نشان داده و این سرزمین را از موتورهای روسی و آمریکایی بی نیاز کرد.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت