درآمد نیمه هادی‌ها

درآمد جهانی نیمه‌رساناها ۱۴ درصد در سال ۲۰۲۵ افزایش می‌یابد_اسکوار


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی اسکوار

مطابق آخرین پیش‌بینی گارتنر، درآمد جهانی نیمه‌رساناها در سال ۲۰۲۵ با ۱۴ درصد رشد، نزدیک به ۷۱۷ میلیارد دلار تخمین زده می‌بشود. تا آخر سال جاری میلادی نیز این بازار ۱۹ درصد رشد خواهد کرد و به ۶۳۰ میلیارد دلار می‌رسد.

سایت گارتنر گزارش می‌دهد بعد از افت درآمد شرکت‌های نیمه‌رسانا در سال ۲۰۲۳، درآمد این شرکت‌ها روبه‌افزایش است و انتظار می‌رود در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ رشد دورقمی را ثبت کند. «راجیو راجپوت»، تحلیلگر ارشد گارتنر، می‌گوید:

«این رشد ناشی از افزایش مداوم تقاضای نیمه‌رساناهای مرتبط با هوش مصنوعی و بهبود تولیدات الکترونیکی است اما در قسمت ماشین و صنعت تقاضا هم چنان ضعیف است.»

تحکیم درآمد نیمه‌رساناها توسط بازارهای دیگر

در مختصر‌زمان، بازار حافظه و واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) درآمد نیمه‌رساناها را در سطح جهانی تحکیم خواهند کرد.

پیش‌بینی می‌بشود بازار درآمد از حافظه‌ها در سراسر جهان در سال ۲۰۲۵ رشد ۲۰.۵ درصدی را ثبت کند و درمجموع به ۱۹۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار برسد. افتاراعه پایدار در سال ۲۰۲۴ علتافزایش ۶۰ درصدی قیمت NAND خواهد شد اما سال ۲۰۲۵ به مقدار ۳ درصد افت می‌یابد. با اراعه کمتر و چشم‌انداز قیمت ملایم‌تر در سال ۲۰۲۵، درآمد حافظه‌های فلش NAND در سال ۲۰۲۵ به ۷۵.۵ میلیارد دلار می‌رسد؛ ۱۲ درصد بالاتر از درآمد سال ۲۰۲۴.

اراعه و تقاضای حافظه‌های DRAM به‌علت بهبود شرایط افتاراعه، تشکیل بی‌سابقه حافظه‌های دارای پهنای باند بالا (HBM) و افزایش تقاضا، این چنین افزایش قیمت حافظه‌های DDR5 مجدد حالت بهتری اشکار می‌کند. به‌طورکلی، انتظار می‌رود درآمد DRAM در سال ۲۰۲۵ به ۱۱۵.۶ میلیارد دلار برسد که از ۹۰.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ زیاد تر است.

از سال ۲۰۲۳، پردازشگرهای گرافیکی بر آموزش و گسترش مدل‌های هوش مصنوعی تسلط داشته‌اند. پیش‌بینی می‌بشود درآمد آن‌ها درمجموع به ۵۱ میلیارد دلار برسد که افزایشی ۲۷ درصدی در سال ۲۰۲۵ را مشخص می کند. «جورج بروکل‌هرست»، معاون تحلیل در گارتنر، می‌گوید: «باوجوداین بازار اکنون داخل مرحله برگشت اندوخته (ROI) می‌بشود. در این مرحله باید درآمدهای حاصل از استنتاج هوش مصنوعی چندبرابر هزینه‌هایی باشد که زمان اندوخته‌گذاری در آموزش پرداخت شده است.»

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت