نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی اسکوار
سیاره نپتون، غول یخی و اسرارآمیز منظومه شمسی، در آسمان شب زمین چندان روش نیست و همانند هالهای کمرنگ میدرخشد. فاصله این سیاره از خورشید نزدیک به ۳۰ برابر فاصله زمین از خورشید است (نزدیک به ۴ میلیارد و ۴۷۱ میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر!)؛ به این علت این جهان کمنور و دوردست فقط به پشتیبانی تلسکوپ قوی و دیگر ابزارهای دقیق قابلرؤیت است.
باوجوداین، نمای خیرهکنندهای که از نپتون در شب دیده میبشود، با تلسکوپهای زمینی قابلمشاهده نیست؛ چراکه این تلسکوپها فقط میتوانند نیمهروشن و نمای روزانه این سیاره را ثبت کنند اما فضاپیمای وویجر ۲ در پروازی نزدیک به این سیاره، موفق شد تصویری از نمای شبانه نپتون ثبت کند.
در عکس روز ناسا چه میبینیم؟
فضاپیمای وویجر ۲ عکس نیمهشب نپتون را که هلال باریک این سیاره را کنار هلال بزرگترین قمرش، تریتون، مشخص می کند، ثبت کرده است.
وویجر ۲ سال ۱۹۷۷ از زمین به فضا پرتاب شد. این فضاپیما سال ۱۹۸۹ از نزدیکی نپتون عبور کرد و درحالیکه سفر خود را بهسوی فضای بینستارهای ادامه میداد، نگاهی به این سیاره انداخت.
وویجر ۲ اولین فضاپیمایی می بود که موفق شد به فراتر از مرزهای منظومه شمسی سفر کند و افق جدیدی برای مطالعه سیارات دوردست و ناشناخته باز کرد. این مأموریت تاریخی به دانشمندان امکان داد دید عمیقتری به ساختار و ویژگیهای این اجرام آسمانی بیندازند.
در سفر وویجر ۲ به نپتون، این فضاپیما دادههای ارزشمندی درمورد این سیاره و قمر آن (تریتون) ثبت کرد. این دادهها شامل اطلاعاتی درمورد دمای سطحی و آبفشانهای فعال تریتون و طوفانهای عظیم، ابرهای یخی و میدان مغناطیسی قوی نپتون می بود.
دسته بندی مطالب