[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی اسکوار
- در قابلمهای بزرگ، شیر را جوش بیاورید. سپس حرارت را کم و برنج شستهشده را به آن اضافه کنید. آنها را هم بزنید و بگذارید روی شعله متوسط رو به پایین بپزد. بعضی اوقات آن را هم بزنید تا به هم نچسبند. بگذارید برنج ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزد؛
- سپس به آن شکر و پودر هل را بیفزایید و آن را تقریبا ۱ دقیقه هم بزنید تا باهم مخلوط شوند. تابه را از روی شعله بردارید و بگذارید خنک بشود؛
- کاسهای کوچک را تا نصف با پودینگ برنج پر کنید. تکههای انبه و شیر نارگیل را در غذاساز بریزید و مخلوط کنید. حتما باید انبهتان شیرین و رسیده باشد؛
- پوره انبه را روی پودینگ برنج بریزید و آن را چند ساعت در یخچال بگذارید تا خنک بشود؛
- سپس آن را سرو کنید.
زیاد خب، حتماً. با مراعات کامل اصول ویراستاری و نشانهگذاری که پافشاری کردهاید، ۱۰ دسر تازه و خوشطعم با انبه به فهرست شما اضافه میبشود.
انبه میوهای شیرین و سرشار از مواد مغذی است. طعم بی همتا و خواص انبه آن را به مادهای مناسب برای دسرها تبدیل کرده است. در تعداد بسیاری از دستورالعملهای دسرها انبه دیده میبشود. انبه سرشار از آنتیاکسیدانها است و به سلامت فرد پشتیبانی میکند. در ادامه این نوشته، با نحوه تهیه ۱۰ دسر تازه با انبه آشنا میشوید.
۱۴. برنج چسبناک انبه (دسر تایلندی)
- زمان موردنیاز برای تهیه برنج چسبناک انبه: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه (بدون احتساب زمان خیساندن برنج)؛
- تعداد سرو: ۴ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه برنج چسبناک انبه:
- ۱٫۵ پیمانه برنج گلوتینوس (برنج چسبناک)؛
- ۱ پیمانه شیر نارگیل پرچرب؛
- نصف پیمانه شکر سفید؛
- نصف قاشق چایخوری نمک؛
- ۲ عدد انبه بزرگ و رسیده؛
- دانه کنجد بوداده برای تزئین (اختیاری).
نحوه تهیه برنج چسبناک انبه
ابتدا برنج را حداقل ۴ ساعت یا یک شب کامل در آب خیس کنید. سپس آب آن را خالی کرده و برنج را به زمان ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بخارپز کنید تا کاملاً نرم و پخته بشود؛
در یک قابلمه کوچک، شیر نارگیل را با شکر و نمک مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط را هم بزنید تا شکر کاملاً حل بشود؛ اما اجازه ندهید به جوش بیاید؛
برنج پختهشده و داغ را به یک کاسه منتقل کنید و سس شیر نارگیل را روی آن بریزید. خوب هم بزنید و در ظرف را بگذارید تا برنج به زمان ۳۰ دقیقه سس را به خود جذب کند؛
انبهها را پوست بگیرید و به طور ورقهای برش بزنید؛
برای سرو، مقداری از برنج چسبناک را در بشقاب قرار دهید، چند برش انبه کنار آن بگذارید و در صورت تمایل مقداری دانه کنجد روی آن بپاشید.
۱۵. کیک یخچالی انبه و بیسکویت (Mango Float)

- زمان موردنیاز برای تهیه کیک یخچالی انبه: ۲۰ دقیقه (بهعلاوه ۶ ساعت زمان خنکشدن)؛
- تعداد سرو: ۸ تا ۱۰ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه کیک یخچالی انبه:
- ۲ پیمانه خامه پرچرب (سرد)؛
- ۱ قوطی شیر عسلی (نزدیک به ۴۰۰ گرم)؛
- ۳ تا ۴ عدد انبه بزرگ و رسیده (نازک ورقهشده)؛
- ۱ بسته بیسکویت گراهام یا پتیبور.
نحوه تهیه کیک یخچالی انبه
خامه سرد را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و سفت بشود. سپس شیر عسلی را بهآرامی اضافه کنید و با لیسک به طور دورانی هم بزنید تا یکدست بشود؛
کف یک ظرف پیرکس مستطیلی، یک لایه از بیسکویتها را بچینید؛
یک لایه از مخلوط خامه را روی بیسکویتها پخش کنید؛
یک لایه از ورقههای انبه را روی خامه بچینید؛
این مرحله های را تکرار کنید تا مواد همه بشود. لایه آخر باید مخلوط خامه باشد؛
روی لایه آخر را با ورقههای انبه یا خردهبیسکویت تزئین کنید. ظرف را با سلفون بپوشانید و حداقل به زمان ۶ ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید تا کاملاً خودش را بگیرد.
۱۶. پاناکوتای انبه

- زمان موردنیاز برای تهیه پاناکوتای انبه: ۲۰ دقیقه (بهعلاوه ۴ ساعت زمان خنکشدن)؛
- تعداد سرو: ۶ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه پاناکوتا:
- ۲ پیمانه خامه پرچرب؛
- نصف پیمانه شکر؛
- ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل؛
- ۱٫۵ قاشق چایخوری پودر ژلاتین؛
- ۳ قاشق غذاخوری آب سرد.
مواد موردنیاز برای تهیه سس انبه:
- ۱٫۵ پیمانه پوره انبه (از ۲ انبه رسیده)؛
- ۱ قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه؛
- ۱ قاشق غذاخوری شکر (اختیاری).
نحوه تهیه پاناکوتای انبه
پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و ۵ دقیقه صبر کنید تا اسفنجی بشود؛
در یک قابلمه، خامه، شکر و وانیل را روی حرارت متوسط گرم کنید تا شکر حل بشود. قبل از جوش آمدن، آن را از روی حرارت بردارید. مخلوط ژلاتین را اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً حل بشود؛
مایع پاناکوتا را در ۶ لیوان یا قالب دلخواه بریزید و به زمان حداقل ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد؛
برای تهیه سس، پوره انبه را با آب لیموترش و شکر (در صورت نیاز) مخلوط کنید؛
زمان سرو، سس انبه را روی پاناکوتای بستهشده بریزید.
۱۷. تارت انبه و پنیر خامهای

- زمان موردنیاز برای تهیه تارت انبه: ۴۰ دقیقه (بهعلاوه زمان خنکشدن)؛
- تعداد سرو: ۸ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه تارت انبه:
- ۱ عدد خمیر تارت آماده یا خانگی؛
- ۲۲۰ گرم پنیر خامهای (به دمای محیط رسیده)؛
- نصف پیمانه پودر قند؛
- ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل؛
- نصف پیمانه خامه فرمگرفته؛
- ۲ عدد انبه رسیده (نازک ورقهشده).
نحوه تهیه تارت انبه
خمیر تارت را مطابق دستورالعمل روی بستهبندی در قالب مخصوص بپزید و اجازه دهید کاملاً خنک بشود؛
در یک کاسه، پنیر خامهای و پودر قند را با همزن بزنید تا نرم و یکدست بشود. وانیل را اضافه کرده و مخلوط کنید؛
خامه فرمگرفته را بهآرامی با لیسک به مخلوط پنیر اضافه کنید؛
فیلینگ پنیری را روی پوسته تارت خنکشده بریزید و سطح آن را صاف کنید؛
ورقههای نازک انبه را به شکل دلخواه (برای مثالً گل رز) روی فیلینگ بچینید؛
تارت را حداقل ۱ ساعت قبل از سرو در یخچال قرار دهید.
۱۸. سوربه انبه

- زمان موردنیاز برای تهیه سوربه انبه: ۱۰ دقیقه (بهعلاوه زمان فریز شدن)؛
- تعداد سرو: ۴ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه سوربه انبه:
- ۴ پیمانه انبه خردشده و منجمد؛
- یکچهارم پیمانه عسل یا شربت افرا؛
- ۲ قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه.
نحوه تهیه سوربه انبه
همه مواد –یعنی انبه منجمد، عسل و آب لیموترش– را در یک غذاساز یا مخلوطکن قوی بریزید؛
دستگاه را روشن کنید و مواد را مخلوط کنید تا بافتی نرم و یکدست همانند بستنی به دست آید. امکان پذیر ملزوم باشد چند بار دستگاه را متوقف کرده و مواد را از کنارهها به مرکز برگردانید؛
سوربه را میتوانید بلافاصله سرو کنید یا برای سفتتر شدن، آن را به زمان ۱ تا ۲ ساعت در فریزر قرار دهید.
۱۹. ترایفل انبه

- زمان موردنیاز برای تهیه ترایفل انبه: ۳۰ دقیقه (بهعلاوه زمان خنکشدن)؛
- تعداد سرو: ۸ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه ترایفل انبه:
- ۱ عدد کیک اسفنجی یا شیفون (خردشده)؛
- ۳ عدد انبه بزرگ و رسیده (پوستکنده و خردشده)؛
- ۲ پیمانه پودینگ وانیلی یا کاسترد آماده؛
- ۲ پیمانه خامه فرمگرفته؛
- برگ نعنا برای تزئین.
نحوه تهیه ترایفل انبه
یکسوم از تکههای کیک را کف یک ظرف شیشهای بزرگ و شفاف بچینید؛
روی کیک، یکسوم از انبههای خردشده را پخش کنید؛
یکسوم از پودینگ وانیلی را روی لایه انبه بریزید؛
یکسوم از خامه فرمگرفته را روی پودینگ پخش کنید؛
این لایهها را دو بار دیگر تکرار کنید تا ظرف پر بشود؛
روی لایه آخر را با باقیمانده انبه و چند برگ نعنای تازه تزئین کنید و حداقل ۲ ساعت قبل از سرو در یخچال بگذارید تا طعمها به خورد هم بروند.
۲۰. مافین انبه و نارگیل

- زمان موردنیاز برای تهیه مافین انبه و نارگیل: ۴۵ دقیقه؛
- تعداد سرو: ۱۲ عدد.
مواد موردنیاز برای تهیه مافین انبه و نارگیل:
- ۲ پیمانه آرد سفید؛
- سهچهارم پیمانه شکر؛
- ۲ قاشق چایخوری بیکینگپودر؛
- نصف قاشق چایخوری نمک؛
- ۱ پیمانه پوره انبه؛
- نصف پیمانه روغن مایع؛
- ۲ عدد تخممرغ بزرگ؛
- نصف پیمانه پودر نارگیل.
نحوه تهیه مافین انبه و نارگیل
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و قالب مافین را با کاغذهای مخصوص آماده کنید؛
در یک کاسه بزرگ، مواد خشک –یعنی آرد، شکر، بیکینگپودر، نمک و پودر نارگیل– را با هم مخلوط کنید؛
در کاسهای دیگر، مواد تر –یعنی پوره انبه، روغن و تخممرغها– را با چنگال هم بزنید تا یکدست شوند؛
مخلوط مواد تر را به مواد خشک اضافه کنید و فقط در حدی هم بزنید که مواد با هم ترکیب شوند. همزدن بیشازحد علتسفتشدن مافین میبشود؛
خمیر را به طور مساوی در قالبهای مافین بریزید؛
قالب را به زمان ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید یا تا وقتی که خلال دندانی که در مرکز مافین فرو میکنید، تمیز بیرون بیاید؛
اجازه دهید مافینها چند دقیقه در قالب خنک شوند و سپس آنها را برای خنکشدن کامل به توری سیمی منتقل کنید.
۲۱. سالاد میوه گرمسیری با سس انبه

- زمان موردنیاز برای تهیه سالاد میوه: ۱۵ دقیقه؛
- تعداد سرو: ۶ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه سالاد میوه:
- ۲ پیمانه انبه خردشده؛
- ۱ پیمانه آناناس خردشده؛
- ۱ پیمانه پاپایا یا طالبی خردشده؛
- ۱ پیمانه کیوی خردشده؛
- برگ نعنای تازه.
مواد موردنیاز برای سس انبه:
- ۱ پیمانه پوره انبه؛
- ۲ قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه؛
- ۱ قاشق غذاخوری عسل.
نحوه تهیه سالاد میوه گرمسیری
همه میوههای خردشده را در یک کاسه بزرگ بهآرامی با هم مخلوط کنید؛
در یک کاسه کوچک، مواد سس –یعنی پوره انبه، آب لیموترش و عسل– را با هم مخلوط کنید تا کاملاً یکدست بشود؛
سس را روی مخلوط میوهها بریزید و بهآرامی هم بزنید تا همه میوهها به سس آغشته شوند؛
سالاد را با چند برگ نعنای تازه تزئین کرده و بلافاصله سرو کنید.
۲۲. اسموتیبستنی انبه (Mango Thickshake)

- زمان موردنیاز برای تهیه اسموتیبستنی: ۵ دقیقه؛
- تعداد سرو: ۲ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه اسموتیبستنی:
- ۱٫۵ پیمانه انبه خردشده (ترجیحاً یخزده)؛
- ۲ اسکوپ بزرگ بستنی وانیلی؛
- ۱ پیمانه شیر سرد؛
- ۱ قاشق غذاخوری شکر یا عسل (اختیاری)؛
- چند قطره عصاره وانیل.
نحوه تهیه اسموتیبستنی انبه
همه مواد را در مخلوطکن بریزید؛
دستگاه را با شدت بالا روشن کنید و مخلوط کنید تا ترکیبی غلیظ، نرم و کاملاً یکدست حاصل بشود؛
اسموتیبستنی را بلافاصله در لیوانهای بلند بریزید و در صورت تمایل روی آن را با یک اسکوپ بستنی دیگر یا تکههای انبه تزئین و سرو کنید.
۲۳. حلوای انبه (Mango Halwa)

- زمان موردنیاز برای تهیه حلوای انبه: ۳۰ دقیقه؛
- تعداد سرو: ۶ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه حلوای انبه:
- ۱ پیمانه پوره انبه شیرین؛
- نصف پیمانه آرد سمولینا؛
- نصف پیمانه شکر (یا مطابق ذائقه)؛
- یکچهارم پیمانه روغن حیوانی یا کره؛
- ۱٫۵ پیمانه آب یا شیر؛
- یکچهارم قاشق چایخوری پودر هل؛
- خلال پسته و بادام برای تزئین.
نحوه تهیه حلوای انبه
در یک تابه، روغن حیوانی را گرم کنید و آرد سمولینا را در آن تفت دهید تا طلایی و معطر بشود. سپس آن را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید؛
در همان تابه، آب (یا شیر) و شکر را حرارت دهید تا شکر حل بشود و مایع به جوش بیاید؛
حرارت را کم کنید و سمولینای تفتدادهشده را بهمرور زمان اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گلوله نشود؛
پوره انبه و پودر هل را اضافه کنید و به همزدن ادامه دهید تا حلوا غلیظ بشود و از کنارههای تابه جدا بشود؛
حلوا را در ظرف موردنظر بریزید، سطح آن را صاف کنید و با خلال پسته و بادام تزئین نمایید. میتوانید آن را گرم یا سرد سرو کنید.
انبه دوست دارید؟ دسر انبه را چطور؟ چه مقدار طرفدار دسرهایی هستید که در این نوشته معارفه کردیم؟ اگر خودتان دسر انبه درست میکنید، خوب است از تواناییتان و از ترفندهایتان برای ما بگویید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]