انویدیا پلتفرم CUDA-Q را برای سیستم‌های کوانتومی معرفی کرد

انویدیا پلتفرم CUDA-Q را برای سیستم‌های کوانتومی معارفه کرد_اسکوار


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی اسکوار

انویدیا با معارفه پلتفرم متن‌باز CUDA-Q خبرداد که این پلتفرم شدت انجام محاسبات کوانتومی را در مراکز تحقیقاتی بین‌المللی افزایش خواهد داد. مراکز ابرکامپیوتر در آلمان، ژاپن و لهستان از این پلتفرم برای راه‌اندازی واحدهای پردازش کوانتومی (QPU) در داخل سیستم‌های محاسباتی انویدیا منفعت گیری خواهند کرد.

بر پایه اظهار انویدیا، CUDA-Q یک مدل برنامه‌نویسی متن‌باز برای ساخت اپلیکیشن‌ها در ابرکامپیوترهای کوانتومی است که به واحدهای CPU ،GPU و QPU تجهیزمی باشند. QPUها مغز کامپیوترهای کوانتومی می باشند که از حرکت ذراتی همانند الکترون یا فوتون برای انجام محاسبات منفعت گیری می‌کنند.

این چنین انویدیا خبرداد که ۹ ابرکامپیوتر تازه در سراسر جهان از ابرتراشه‌های «گریس هاپر» انویدیا برای شدت‌بخشیدن به تحقیقات و اکتشافات علمی خود منفعت گیری می‌کنند.

پلتفرم CUDA-Q انویدیا برای سیستم‌های کوانتومی

کشورهای گوناگون، از پردازنده‌ها و پلتفرم انویدیا در ابرکامپیوترهای خود منفعت می‌برند و با اضافه‌شدن QPU به این ابرکامپیوترها مسلماً به پلتفرم تازه این شرکت نیز نیاز خواهند داشت. برای مثال ابرکامپیوتر ژوپیتر در مرکز یولیش آلمان (JSC) اخیراً یک QPU دریافت کرد؛ این کامپیوتر به سوپرتراشه انویدیا گریس هاپر GH200 نیز تجهیزاست.

انویدیا پلتفرم CUDA-Q را برای سیستم‌های کوانتومی معارفه کرد_اسکوار ۴

این چنین ابرکامپیوتر ABCI-Q ژاپن که با منفعت گیری از معماری هاپر انویدیا طراحی شده، به یک QPU تجهیزمی‌بشود. مرکز ابرکامپیوتر PSNC لهستان نیز اخیراً دو QPU فوتونیک نصب کرده است.

مدیر قسمت کوانتومی انویدیا می‌گوید که محاسبات کوانتومی سودمند با ادغام پردازشگرهای کوانتومی با ابرکامپیوترهای تجهیزبه GPU، مقدور خواهد شد. پلتفرم محاسبات کوانتومی انویدیا نیز به کشورهای پیشگام در این عرصه همانند ژاپن، آلمان و لهستان امکان می‌دهد تا مرزهای اکتشافات علمی را پشت‌سر بگذارند.

QPUهای سیستم‌های کوانتومی لهستان، محققان این سرزمین را قادر می‌سازد تا تحقیقات در قسمت‌های زیست‌شناسی، شیمی و یادگیری ماشین را با دو سیستم فوتونیک کوانتومی PT-1 انجام بدهند. این سیستم‌ها از فوتون‌های منفرد به‌گفتن کیوبیت منفعت گیری می‌کنند.

QPU ادغام‌شده با سیستم ABCI-Q ژاپن نیز محققان را قادر می‌سازد تا کاربردهای کوانتومی در هوش مصنوعی، انرژی و زیست‌شناسی را بازدید کنند و از اتم‌های روبیدیم که توسط نور لیزر به گفتن کیوبیت کنترل خواهد شد، برای انجام محاسبات منفعت ببرند.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت



منبع